ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΠΑΜΕ για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Εικόνα του άρθρου Το ΠΑΜΕ για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2020, 12:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), σε ανακοίνωσή της για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας που «μεταφέρεται» στο πανεπιστήμιο, αναφέρει ότι πρόκειται για εκκρεμότητα  «που δημιούργησαν και διατήρησαν από το 1991 όλες οι κυβερνήσεις και οι  διοικήσεις του Γ.Ν. Χατζηκώστα» και προσθέτει ότι «το ΚΨΥ  που λειτούργησε υπό την διοικητική, οικονομική  και επιστημονική ευθύνη του Γ.Ν. Χατζηκώστα για 30 χρόνια, χωρίς την απασχόληση πανεπιστημιακού προσωπικού, γίνονται όλες οι νομικές και πολιτικές ενέργειες να ‘επιστρέψει’ στην επιστημονική και διοικητική ευθύνη του πανεπιστημίου και του ΠΓΝΙ».

Η ΑΣΥ κατηγορεί επίσης τις κυβερνήσεις ότι δεν ενίσχυσαν με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων τον ψυχιατρικό τομέα του «Χατζηκώστα» ενώ προσθέσανε και την λειτουργία του πολυδύναμου στον ψυχιατρικό τομέα. «Ενώ το πρόγραμμα ‘νοσηλείας στο σπίτι’ που εγκρίθηκε πριν 2 χρόνια και αποτελεί πρόγραμμα κοινοτικής ψυχιατρικής φροντίδας δεν έχει υλοποιηθεί ούτε η πρόσληψη του αντίστοιχου προσωπικού. Την ίδια στιγμή δεν έγινε ποτέ απόπειρα να ανοίξουν οι κλίνες της ψυχιατρικής κλινικής που προβλέπονται στον οργανισμό του Γ.Ν. Χατζηκώστα, γεγονός που θα οδηγούσε σε κατακόρυφη αναβάθμιση των υπηρεσιών ψυχιατρικής φροντίδας με αποσυμφόρηση της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΓΝΙ» αναφέρει.

Ζητάει μεταξύ άλλων, «να σταματήσει η απαξίωση των δομών του ψυχιατρικού τομέα του Γ.Ν. Χατζηκώστα. Να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι ψυχιατρικές δομές και το ΚΨΥ. Να ανοίξουν οι κλίνες της ψυχιατρικής κλινικής. Και να  ανοίξουν νέες δομές ψυχικής υγείας στο Γ.Ν. Χατζηκώστα, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για την ενίσχυση του ψυχιατρικού τομέα».

Καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου «να απολογηθεί για την συνέχιση της απαξίωσης των δομών ψυχικής υγείας και να απαντήσει ποιος ο ρόλος της στις τελευταίες εξελίξεις και για ποιο λόγο ακόμη και αυτό το πρόγραμμα ‘νοσηλείας στο σπίτι’ δεν το υλοποίησε στην διάρκεια της θητείας της».

Τέλος, στο ουσιώδες, ζητάει «Χατζηκώστα και ΠΓΝΙ να μην αποτελέσουν ανταγωνιστές στην παροχή υπηρεσιών υγείας όπως το ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε. και η κυβερνητική πολιτική επιτάσσει

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back