Ντοτη3 kordas piso
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πάλι «ανηφορική» η τιμή του ρεύματος

Εικόνα του άρθρου Πάλι «ανηφορική» η τιμή του ρεύματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2026, 17:04
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Χωρίς ποτέ τα τιμολόγια ρεύματος να έχουν επιστρέψει στην εποχή που θεωρούνταν «προσιτά», τώρα ανεβαίνουν ξανά, χωρίς να υπάρχει διαφαινόμενη διάθεση για δραστικές παρεμβάσεις από πλευράς κυβέρνησης.

Τα σταθερά τιμολόγια, τα οποία προτιμούσαν αρκετά νοικοκυριά με τη λογική ότι είναι δεδομένο το κόστος (και όχι κυμαινόμενο, άρα με εκπλήξεις), είναι ακριβότερα. Πριν από μερικές μέρες υπήρχε η έντονη φημολογία ότι θα καταργηθούν τα «μπλέ τιμολόγια», ελέω πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Τελικά, θα παραμείνουν, αλλά ακριβότερα, καθώς στο ενεργειακό χρηματιστήριο, πρώτη προτεραιότητα είναι η εξάλειψη ρίσκου για τις εταιρίες και όχι η προσιτή ενέργεια για τους πολίτες.

Τον Μάρτιο η τιμή χονδρικής στην Ελλάδα πήρε αύξηση περίπου 20%, σε μια έτσι και αλλιώς ακριβή αγορά στην ΕΕ.

Το θέμα της ακριβής ενέργειας συζητήθηκε και στη Βουλή, κατά την ψήφιση των πενιχρών κυβερνητικών μέτρων.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα μέτρα που παρουσιάζονται ως ‘γενναία στήριξη’ δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας».

Ο κ. Τσίμαρης αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται ο κλάδος της πτηνοτροφίας, ειδικά στην Ήπειρο όπου δραστηριοποιείται κυρίως και πρόσθεσε ότι απουσιάζουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης και την ηλεκτρική ενέργεια.

Τέλος, ο κ. Τσίμαρης τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φόρων –όπως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ– αντί των επιδοτήσεων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πιο αποτελεσματική και διαρθρωτική λύση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
drosia piso dodoni nea piso syndromi piso μαρκος