Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού με ένα «γεύμα αγάπης και προσφοράς»

Εικόνα του άρθρου Παγκόσμια ημέρα αυτισμού με ένα «γεύμα αγάπης και προσφοράς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2019, 19:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα «Γεύμα Αγάπης και Προσφοράς» διοργάνωσαν τα πέντε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Η Μέριμνα» , ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας και το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας αυτισμού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας. Παιδιά της «Μέριμνας» και το τμήμα μαγειρικής τέχνης Αρχιμαγείρων του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων ετοίμασαν ένα πλούσιο μπουφέ και πρόσφεραν τα εδέσματα στους γονείς, στα  αγαπημένα τους πρόσωπα και στους φιλοξενούμενους στον Οίκο Ευγηρίας.  Παράλληλα, έγιναν και δράσεις ζωγραφικής με τη συνδρομή του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Ιωαννιτών.

Τα παιδιά, τους γονείς και συγγενείς τους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η αντιπρόεδρος του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας Ντίνα Μπακόλα, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, ο πρόεδρος της «Μέριμνας» και αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δομές του Δήμου που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

«Σήμερα είμαστε εδώ σε μια δικτύωση διάφορων δομών του Δήμου και της ‘Μέριμνας’ για να αποδείξουμε στην πράξη ότι εκδηλώσεις σαν κι αυτή πρέπει να αποτελούν μέρος της κανονικότητας σε μια σύγχρονη κοινωνία. Η όσμωση των ατόμων με αναπηρία ή με αυτισμό με όλα τα μέλη της κοινωνίας μας είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και σημαντική για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά», τόνισε ο δήμαρχος κ. Μπέγκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back