Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: τα μηνύματα

Εικόνα του άρθρου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: τα μηνύματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2018, 18:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια μέρα ΑμεΑ, οι φορείς στέλνουν τα μηνύματά τουςΟ ΟΚΠΑΠΑ αναφέρει ότι ετοιμάζει ένα ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία και συμπληρώνει: 

«πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε έμπρακτα τα άτομα με αναπηρία με λήψη μέτρων και εισαγωγή πολιτικών που να δημιουργούν συνθήκες πλήρους ένταξης των ατόμων με αναπηρίες σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Μέτρα τα οποία θα προωθούν την προσβασιμότητα και την κατάργηση εμποδίων καθώς επίσης και την δημιουργία ολοκληρωμένου και εξειδικευμένου πλαισίου κοινωνικής και οικονομικής στήριξης για τα άτομα αυτά».

Οι Πολίτες για την Ανατροπή, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους: «Σήμερα, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία, οι γυναίκες με αναπηρία,  οι πρόσφυγες με αναπηρία, διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Παλεύουν για το αυτονόητο, να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα άλλα μέλη του κοινωνικού συνόλου, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή Δήμου μας».

Τέλος, η ΑΡΠΗ επισημαίνει: «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους μικρούς και μεγάλους αγωνες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους , άλλωστε κάθε μέρα που περνάει κατανοούν και κατανοούμε πως τίποτε δεν μας χαρίζεται και πως είναι στο δικό μας χέρι η ισότητα μες στην διαφορετικότητα».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back