Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάγιες δαπάνες και… αυτονόητα

Εικόνα του άρθρου Πάγιες δαπάνες και… αυτονόητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2021, 17:20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισημαίνει «τα αυτονόητα» ξανά, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών. Αυτή τη φορά, το θέμα είναι το πρόγραμμα παγίων δαπανών και το Επιμελητήριο τονίζει τα εξής:

Την περασμένη Πέμπτη 20/05/2021 άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις, με προθεσμία μέχρι 27 Αυγούστου. Σήμερα, 31 Μαΐου άνοιξε και η πλατφόρμα για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών.

Στις βασικές προϋποθέσεις του προγράμματος είναι και η οριστική υποβολή Ε3 το οποίο για την οριστικοποίηση του προϋποθέτει δήλωση Ε1 για τα φυσικά πρόσωπα και έντυπο «Ν» για τα νομικά πρόσωπα έως την 17/06/2021, ημερομηνία λήξης  υποβολής φακέλου στο πρόγραμμα «Παγίων δαπανών».

«Αντιλαμβάνεστε και εσείς, ότι το πρόγραμμα Παγίων δαπανών ξεκινά με αστοχία από την αρχή του, μιας και δεν είναι εφικτό είτε από τις επιχειρήσεις, αν προχωρήσουν μόνες τους σε υποβολή Ε3 είτε στα φοροτεχνικά-λογιστικά γραφεία να προχωρήσουν σε υποβολή Ε3 για λογαριασμό τους έως την 17/06/2021» τονίζει το Επιμελητήριο και ζητάει να διορθωθεί η ασυμφωνία.

«Είναι φύσει και θέσει αδύνατον οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε υποβολή Ε3 την ημερομηνία που εσείς έχετε ως καταληκτική για τη λήξη υποβολής φακέλου στο πρόγραμμα και ανθρωπίνως ανέφικτο από τα φοροτεχνικά-λογιστικά γραφεία να εξυπηρετήσουν αυτή την ανάγκη των επιχειρήσεων καθώς εξ όσων γνωρίζετε δεν είναι μια απλή δήλωση του Ν./105», τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back