Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ουρές για το εμβόλιο

Εικόνα του άρθρου Ουρές για το εμβόλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2021, 12:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περισσότερα εμβόλια μπαίνουν από σήμερα στις εμβολιαστικές γραμμές. Από το πρωί της Τετάρτης στο εμβολιαστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο ετοιμάζεται σήμερα να χορηγήσει 800 δόσεις, σχεδόν διπλάσιες από χτες, υπάρχει αρκετός κόσμος στην αναμονή.

Το προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων προσπαθεί να βάλει σε μια σειρά (κυριολεκτικά…) τους σε αναμονή.

Ο μέσος όρος των ραντεβού το πρωί, ήταν περίπου 30-35 λεπτά. Ωστόσο γινόταν ήδη μια προσπάθεια «κατανομής» των πολιτών, ανάλογα με το εμβόλιο που κάνουν, ώστε να δημιουργούνται ανάλογα οι σειρές.

Από σήμερα, έχουν μπει στην εμβολιαστική διαδικασία και τα μονοδοσικά εμβόλια της J&J, γεγονός που αυξάνει το εμβολιαστικό «βήμα» και το χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας, ενώ σημαίνει και πρόσθετες υποχρεώσεις για το προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων, το οποίο θα χορηγεί δόσεις μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η διαδικασία πάντως, σε ό,τι αφορά το υγειονομικό της κομμάτι είναι άψογη και το προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων είναι έξτρα εξυπηρετικό.

Ένα ιδιαίτερο ζήτημα είναι οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες, που έρχονται από χωριά. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες των ραντεβού τους, γιατί αυτά, αφενός δεν αλλάζουν, αφετέρου είναι δύσκολο να μετακινηθούν από και προς τα Γιάννενα, καθώς τα υπεραστικά ΚΤΕΛ πρακτικά δεν κάνουν δρομολόγια και πρέπει να πληρώνουν ταξί. Σημειώνεται ότι Δήμοι των Ιωαννίνων έχουν μεριμνήσει για μεταφορά ηλικιωμένων για εμβολιασμό,  με δικά τους μέσα.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back