Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

«Όχι στους χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2019, 13:16

Στο κλίμα της εκστρατείας του ΠΑΜΕ κατά των χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια Όλυ Τσουμάνη και Γιώργος Πρέντζας επισκέφθηκαν το ΚΕΘΕΑ και τον επιστημονικό υπεύθυνο.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μετέφεραν τις θέσεις του ΚΚΕ γύρω από το νομοσχέδιο για τους ΧΕΧ, λέγοντας ότι «αποτελεί εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών και ανέδειξαν ότι δίνεται άλλο ένα χτύπημα στην απεξάρτηση, ενώ νομιμοποιείται ουσιαστικά όλο το κύκλωμα».

Σε κοινή τους δήλωση τόνισαν ότι «η προσπάθεια των ΚΕΘΕΑ πρακτικά υπονομεύεται από την πολιτική των κυβερνήσεων, όπως της σημερινής, αφού δεν γίνεται πρόληψη όταν αθωώνεται το χασίς. Ο αγώνας σήμερα είναι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με επίκεντρο την πρόληψη και τη θεραπεία, την προσπάθεια στήριξης και επανένταξης».

Ανέφεραν ακόμα ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με αυτές τις λογικές που οδηγούν στα επόμενα βήματα όπως «να γίνεται ιδιωτική συνταγογράφηση, να γενικευτεί η παροχή υπηρεσιών απεξάρτησης από ιδιωτικές εταιρείες, δηλαδή η γενίκευση μιας πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος και υπονόμευσης της πρόληψης. Μέρος αυτής της πολιτικής είναι και η υποστελέχωση των δομών θεραπείας, όπως το ΚΕΘΕΑ, η υποχρηματοδότηση, η δυσκολία να ανοίξουν νέες μονάδες εκεί που υπάρχουν ανάγκες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back