Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όταν προσήγαγαν τις «Βρυσούλες»

Εικόνα του άρθρου Όταν προσήγαγαν τις «Βρυσούλες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2019, 01:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι Πολίτες της Ηπείρου ενάντια στις εξορύξεις, απευθύνουν επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την προσαγωγή διαδηλωτών για εξακρίβωση, ανάμεσά τους μέλη της γυναικείας χορευτικής ομάδας «Βρυσούλες», στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πριν από την ομιλία σας, απλοί πολίτες εκδιώχθηκαν από το χώρο της εκδήλωσης, επειδή συμμετέχουν ή έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην καταστροφική προοπτική της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο» αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει ότι «κάποιες εξ αυτών, που είχαν έρθει να ακούσουν την ομιλία σας, προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα για ‘εξακρίβωση στοιχείων’, ενώ κάποιες άλλες εκδιώχθηκαν, επειδή, όπως τους απάντησαν σε ερώτησή τους, “εθεάθησαν” στις κινητοποιήσεις ενάντια στις εξορύξεις. Επίσης προσήχθησαν στο τμήμα και άλλοι δύο άντρες που είχαν την ατυχία η εμφάνισή τους να θεωρηθεί ύποπτη».

Η επιστολή σημειώνει ακόμα ότι «η φωνή των Ηπειρωτών, δυστυχώς, δεν φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά, όπως αποδείχτηκε, δεν κατέστη δυνατόν να την ακούσετε ούτε στην καρδιά της Ηπείρου».

Τέλος, αναφέρει: «Αντιμετωπίζοντας εν έτει 2019 το φακέλωμα απλών πολιτών, που παίρνουν θέση σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα του τόπου τους, καθώς και την προληπτική τρομοκράτησή τους από κρατικές υπηρεσίες, ειλικρινά αναρωτιόμαστε: ‘Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;’».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back