Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Ιωάννινα-Κακαβιά, στις καλένδες

Εικόνα του άρθρου «Ορίζοντες Ηπείρου»: Ιωάννινα-Κακαβιά, στις καλένδες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2020, 16:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ως «κύκνειο άσμα» της περιφερειακής αρχής αντιμετωπίζει η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου την απόφαση του υπουργού Υποδομών να μεταβιβάσει την αρμοδιότητα ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου της επέκτασης της Ιόνιας οδού («Ιωάννινα-Κακαβιά») στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κ. Ριζόπουλος αναφέρει ότι πρόκειται για μια συμφωνία που είχε γίνει εδώ και μήνες: «Ακολουθώντας την αγαπημένη του ‘κρυφή διπλωματία’, [ο περιφερειάρχης] συμφώνησε με τον Υπουργό του να αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου τις μελέτες και άφησαν να περάσουν έξι μήνες, πριν το… ‘σερβίρουν’ στους Ηπειρώτες, με την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Κ. Καραμανλή για τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου ‘Επέκταση Ιονίας οδού – τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά’ στην Περιφέρεια Ηπείρου, μόλις την περασμένη Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή που ο Περιφερειάρχης Ηπείρου συνάντησε τον Πρωθυπουργό».

Τον Ιανουάριο, το υπουργείο Υποδομών είχε καταθέσει την πρότασή του για δίιχνο και όχι τετράιχνο δρόμο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των τοπικών φορέων. Στις 27 Ιανουαρίου, σε σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα (στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και όχι στο γραφείο του υπουργού Υποδομών), αποφασίστηκε ο δρόμος μέχρι το Καλπάκι να είναι τετράιχνος και από το Καλπάκι μέχρι την Κακαβιά (για το τμήμα αυτό οι μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί) να είναι…τρίιχνος. Στην ίδια σύσκεψη, η Περιφέρεια δεσμεύτηκε για να διευκολύνει την άμεση προώθηση του έργου, να συνδράμει το Υπουργείο Υποδομών, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» με το ποσό των 30 εκ. ευρώ.

Για τους «Ορίζοντες Ηπείρου» οι εξελίξεις οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Ότι το οδικό έργο της σύνδεσης των Ιωαννίνων με τα σύνορα παραπέμπεται επίσημα στις καλένδες όπως και ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το 2030. Παράλληλα αναφέρουν ότι ο περιφερειάρχης απάλλαξε την κυβέρνηση από έναν πονοκέφαλο.

Την ίδια ώρα, η παράταξη «προκαλεί» τον περιφερειάρχη να αποδείξει εμπράκτως «πού υπάρχουν τα 100 εκατ. ευρώ στα οποία αναφέρθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι διαθέτει το υπουργείο» όπως και «πού  υπάρχουν τα 50 εκατ. ευρώ τα οποία ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει».


* Φωτογραφία από την περίφημη σύσκεψη που είχε γίνει τον Ιανουάριο στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back