Oikonomou pisoi

«Όποιος κοιμάται στη δημοκρατία, ξυπνάει σε δικτατορία»

Εικόνα του άρθρου «Όποιος κοιμάται στη δημοκρατία, ξυπνάει σε δικτατορία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2021, 17:58

Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 28/1 στην κεντρική πλατεία, στις 12 το μεσημέρι, καλεί ο σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με μια ατάκα από τους «Αχαρνής»: «Όποιος κοιμάται στη δημοκρατία, ξυπνάει σε δικτατορία».

Ο σύλλογος καταγγέλλει την απαγόρευση συναθροίσεων από την ΕΛΑΣ, τη στιγμή μάλιστα που φαίνεται ότι η κυβέρνηση επικαλείται «κατά το δοκούν» επιτροπές ειδικών και μη προς επίρρωση των αποφάσεών της.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μόνη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που κάθε μήνα (είναι το τρίτο μετά τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη) εκδίδει γενικό απαγορευτικό αναστολής του άρθρου 11 του Συντάγματος με αστυνομική διαταγή. Στο μεταξύ η υπουργός Mη Παιδείας Κεραμέως δηλώνει κυνικά ότι ένα στα τρία Πανεπιστημιακά τμήματα με το καινούργιο νομοσχέδιο θα κλείσει και θα ανοίξει το Πανεπιστήμιο στις επιχειρήσεις. Μαζί με το νέο τρόπο εισαγωγής που θα εμποδίσει την είσοδο χιλιάδων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και που θα πλήξει κυρίως τα περιφερειακά Πανεπιστήμια (ας αναλογιστούμε όλες και όλοι σε τούτη την πόλη ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ένα από αυτά), τις διαγραφές και την υποχρηματοδότηση, το σχέδιο της αστυνόμευσης και της καταστολής είναι η μόνη λύση για να περάσουν τα σχέδιά τους», τονίζει ο σύλλογος μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back