ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται…»

Εικόνα του άρθρου «Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2021, 17:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή πριν από λίγες μέρες εγκάλεσε δημόσια την παράταξη Ιωάννινα_2023 και τον εκπρόσωπό της Βασίλη Κοσμά, γιατί έδωσε λευκή ψήφο στον οικονομικό απολογισμό του ΟΚΠΑΠΑ. Ο λόγος ήταν ότι ο κ. Κοσμάς επιχειρηματολόγησε με την ύπαρξη της δωρεάς του ιδρύματος Σόρος.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει κατά καιρούς γίνει στόχος κριτικής κάθε πιθανής σοβαρότητας (και μη…) για το ρόλο που παίζει και το πώς χειρίζεται το lobbying.

Η παράταξη υπενθυμίζει στη δημοτική αρχή ότι έχει καταθέσει τις θέσεις της για τη δωρεά από 27 Μαρτίου 2020, με σχετική έγγραφο στον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Αναφέρει δε ότι ως παράταξη είναι υπέρ δωρεών από ιδιώτες, αλλά «προϋπόθεση να τηρούνται πλήρως όλες οι διαδικασίες που διασφαλίζουν τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα».

Καλεί τη δημοτική αρχή «αντί να συνεχίζει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση να κινητοποιείται και να ασχολείται με επίκαιρα και τρέχοντα θέματα, όπως το να δηλώσει ενεργό συμμετοχή στο ‘Δίκτυο πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες’ που ίδρυσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)». Προφανώς, η ιδεολογική αντιπαράθεση με θέματα που επιλέγονται ως «επίκαιρα» και μη, είναι προφανής…


(φωτό αρχείου)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back