Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ομοβροντία» κατά της υγειονομικής περιφέρειας

Εικόνα του άρθρου «Ομοβροντία» κατά της υγειονομικής περιφέρειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2020, 17:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και ο διοικητής της Γιάννης Καρβέλης, συνεχίζουν να δέχονται πυρά για διάφορους χειρισμούς τους. Σειρά παίρνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων που κάνει κριτική στη διοίκηση της ΥΠΕ, τόσο για την (απαράδεκτη) απαίτηση να γίνονται ρεπορτάζ για δομές της, μόνο μετά από άδειά της, όσο και για τις προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, αναφέρει ότι «χωρίς να έχουμε καμία αμφιβολία για τα νεοφιλελεύθερα σχέδια της  ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για την υγεία καθώς  αποτελεί απίστευτη αμετροέπεια ότι τάχα έκανε για το ΕΣΥ σε 5 εβδομάδες όσα δεν έγιναν για δεκαετίες», επισημαίνει τα παραπάνω σημεία, που ήδη έχουν καταγγελθεί από βουλευτές του κόμματος και διερωτάται για τη διαβόητη πλέον προμήθεια μασκών, αντί 1,5 εκατ. ευρώ που ακυρώθηκε λόγω αδυναμίας του προμηθευτή:  «Σε ποια φάση βρίσκεται η προμήθεια νέου υλικού και πως κατανέμεται αυτό στις μονάδες υγείας;».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης είχε καταγγείλει ότι ο προμηθευτής έχει συγγενική σχέση με το διοικητή της ΥΠΕ.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την ΥΠΕ για μεροληπτική στάση απέναντι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για το επικουρικό προσωπικό. «Είναι απορίας άξιον γιατί ενώ από την 6η ΥΠΕ, έχει επανειλημμένα ζητηθεί από την διοίκηση του ΠΓΝΙ να έρθει επικουρικό προσωπικό για την καθαριότητα, καθώς λήγουν οι συμβάσεις αρκετών εργαζομένων (περίπου 25) φαίνεται μέχρι τώρα αυτά τα αιτήματα να αγνοούνται εν μέσω πανδημίας, που όλοι γνωρίζουν πόσο κρίσιμο ζήτημα είναι η καθαριότητα του νοσοκομείου», αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back