Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

(Ολίγον) κλειστό το παραλίμνιο για αυτοκίνητα

Εικόνα του άρθρου (Ολίγον) κλειστό το παραλίμνιο για αυτοκίνητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2020, 18:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από ένα διάστημα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές, που δίχασε τους Γιαννιώτες, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων παίρνει την απόφαση να ανοίξει περισσότερο το παραλίμνιο μέτωπο μέχρι τις 31 Μαΐου για τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Με απόφαση που υπογράφει ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, από 6 Μαΐου απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την πλατεία Μαβίλη μέχρι τον κόμβο Βογιάννου (μπροστά από πλατεία Μαβίλη, Διον. Φιλοσόφου, λεωφόρος Κ. Παπούλια ή όπως είναι περισσότερο γνωστή ως Ακτή Μιαούλη) «λόγω της κίνησης πεζών και ποδηλατών που αναμένεται να είναι αυξημένη», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δημαρχείου. 

Η απαγόρευση αυτή ισχύει για λίγες ώρες, από τις 17:00 έως τις 22:00. Σύμφωνα με την απόφαση, θα επιτρέπεται μόνο η έξοδος αυτοκινήτων από την πύλη του Κάστρου (απέναντι από τα καραβάκια) με κατεύθυνση προς την πλατεία Μαβίλη.

Μια τέτοια απόφαση είναι προφανώς πιο εύκολο να εφαρμοστεί σε μια περίοδο που οι πολίτες βγαίνουν από την καραντίνα και που δεν υπάρχει τουριστική κίνηση στην παραλίμνια περιοχή. Ο κ. Ελισάφ είχε δεχτεί αρκετή κριτική το περασμένο διάστημα της καραντίνας, καθώς ο ίδιος και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης είχαν ζητήσει από την Πολιτική Προστασία το κλείσιμο (εκτός από τα πρωινά τις καθημερινές) του παραλιμνίου και άλλων περιοχών της πόλης για τους πολίτες.

Αναμφίβολα, η σημερινή κίνηση της δημοτικής αρχής είναι θετική, και γεννά και μια προσδοκία η «πρόβα» αυτή να αποτελέσει τη βάση για έναν πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα στοχεύει σε μια πιο φιλική πόλη.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δημαρχείο, δεν γίνεται πάντως κάποια πιο αναλυτική αναφορά στο σκεπτικό της απόφασης.


ΣΧΟΛΙΑ
Ελευθερία Γεωργούλη
Απαγόρευση να 'ναι και ότι να 'ναι. Θα αποκτήσουν το κουσουρι οι αρχές του τόπου και άντε να τους συμμαζέψεις μετά
Ελένη
Η απαγόρευση αυτοκινήτων στον παραλίμνιο δεν είναι κακή !!
Μιχαήλ Βλάχος
Ορθοπολιτικά κάγκελα παντού! Απαγορεύσεις, απαγορεύσεις, παντού απαγορεύσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικώς ορθά lobbies, δημοτικών ψηφοφόρων, εν προκειμένω οι ποδηλάτες. Όσοι δεν μπορείτε να κάνετε ποδήλατο, όσοι δεν μπορείτε ή έστω δεν γουστάρετε να περπατήσετε ή να ποδηλατήσετε, όσοι έχετε ανάγκη να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο για εσάς ή κάποιο οικείο σας προσωπο, όσοι θέλετε να απολαύσετε μια βόλτα με το αυτοκίνητό σας κάτω από το Κάστρο και τα πλατάνια, δίπλα στη Λίμνη, απλά πλέον δεν μπορείτε, οι ποδηλάτες το απαγορεύουν, οι ποδηλάτες αποφασίζουν και διατάζουν και ο Ελισάφ εκτελεί. Δημόσιοι χώροι; Χώροι που ανήκουν σε όλους και δωρεάν; Χώροι προσβάσιμοι χωρίς "προϋποθέσεις"; Αστεία πράγματα! Μια σικάτη οικο-απαγόρευση και όλα τακτοποιούνται! Και ακόμα μια απαγόρευση, και ακόμα μια πεζοδρόμηση, και ακόμα ένας αποκλεισμός υπέρ κάποιου "ποδηλάτη" ή "ευαισθητοποιημένου". Δεν πειράζει αν εσένα οι απαγορεύσεις σου κάνουν "τη ζωή ποδήλατο"! Ο ποδηλάτης δεν θέλει να ενταχθεί στην όλη κυκλοφορία, απαιτεί αποκλειστικότητα! Αν δεν ανήκετε σε κάποιο lobby "αθληταράδων", εξυπνάκηδων, οικολογομπουρδολόγων, αν δεν ενστερνίζεστε κάποια new age σαχλαμάρα όπως το ποδήλατο σε μια χώρα που σώνει και καλά θέλει να πιθηκίζει το "έτσι κάνουν εις τα Ευρώπας", απλά δεν έχετε καμία προοπτική φυσιολογικής καθημερινότητας, ειδικά στα Γιάννενα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back