«Όλη η πόλη μια υποθήκη»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2018, 12:43

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα με ανακοίνωσή της, με αφορμή τη σύσκεψη για τα ακίνητα που εκχωρούνται στο ΕΤΑΔ, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «συνεχίζει πιστά στο δρόμο που άνοιξαν οι προκάτοχοί της. Συναινεί με κάθε τρόπο στην εκχώρηση δημόσιας γης, που μπορεί να μην πουλιέται με την άμεση έννοια της διαδικασίας, αλλά μεταβάλλεται σε κάτι ακόμα χειρότερο. Σε μια μόνιμη υποθήκη της περιουσίας του λαού στους δανειστές, μια μόνιμη απειλή εάν ‘δεν πιάσουμε τους δείκτες’ ή ‘δεν είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας’».

Προσθέτει ότι δεν πείθεται από τις διαβεβαιώσεις ότι τα ακίνητα δεν εκχωρούνται, κατηγορώντας και τον περιφερειάρχη ότι είναι επιλεκτικός στις ευαισθησίες του και το τοπικό ΠΑΣΟΚ ότι «κάνει αντιπολίτευση σε κάτι που το ίδιο συνέταξε και ψήφισε».

Καταλήγει τονίζοντας ότι πρακτικά εκχωρείται το δικαίωμα στο φορέα «είτε να εκμεταλλευτεί κατά το δοκούν όσα ακίνητα είναι εκμεταλλεύσιμα, είτε να ορίσει τον τρόπο λειτουργίας τους, είτε ακόμα να τα έχει ως μοχλό πίεσης και εφαρμογής του αιώνιου μνημονίου, που ψήφισαν διαδοχικά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και οι συνοδοιπόροι τους ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ κ.λπ.».

Τέλος, ζητάει κατάργηση των φορέων διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ κ.λπ.) και απόδοση των ακινήτων προς χρήση των πολιτών (όσα δεν χρησιμοποιούνται ήδη).



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back