Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν σταθερό και ασφαλές μέλλον»

Εικόνα του άρθρου «Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν σταθερό και ασφαλές μέλλον»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2019, 14:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αφορμή τις εκκαθαριστικές επεμβάσεις της κυβέρνησης μέσω της αστυνομίας και της και της απομάκρυνσης των προσφύγων από τον αστικό ιστό και την καθημερινότητα (ακόμα και την εκπαιδευτική), ο σύλλογος Γονέων 27ου Δημοτικού Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει απόσπασμα από την Παγκόσμια Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, του ΟΗΕ:

«Άρθρο 28 1. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα του παιδιού στην εκπαίδευση και, ιδιαίτερα, για να επιτευχθεί η άσκηση του δικαιώματος αυτού προοδευτικά και στη βάση της ισότητας των ευκαιριών: α) Καθιστούν τη στοιχειώδη εκπαίδευση υποχρεωτική και δωρεάν για όλους.»

Σημειώνει δε ότι «τρία χρόνια μετά, γινόμαστε μάρτυρες σκηνών με πάνοπλους αστυνομικούς να οδηγούν γυναίκες με βρέφη στην αγκαλιά αλλά και ολόκληρες οικογένειες προσφύγων σε κλούβες που θα τις μεταφέρουν από το κέντρο της Αθήνας προς άγνωστη κατεύθυνση. Βλέπουμε μαθητές που είχαν γίνει μέλη της σχολικής κοινότητας της περιοχής όπου διέμεναν να εκτοπίζονται για ακόμη μια φορά, χωρίς να το επιλέξουν και χωρίς να ξέρουν πόσες φορές ακόμα θα χρειαστεί να το υποστούν αυτό».

Καταλήγει τονίζοντας ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση, να έχουν ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον που θα τα βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν και να ενταχθούν με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους στην κοινωνία.

«Η μόρφωση και η αλληλεγγύη είναι τα βασικά μέσα που θα οδηγήσουν τους λαούς σε μια ειρηνική και ανθρώπινη συμβίωση», σημειώνει τελικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back