Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι…ρίζες στη ΝΔ δεν κόβονται

Εικόνα του άρθρου Οι…ρίζες στη ΝΔ δεν κόβονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2017, 13:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αναγκαστικά, το ενδιαφέρον της συνδιάσκεψης των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στο Μέτσοβο, επισκιάστηκε από τη δολοφονία του μέλους του κόμματος Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η κηδεία του δολοφονηθέντος δικηγόρου κράτησε στην Αθήνα τους Λευτέρη Αυγενάκη και Μάκη Βορίδη και τις εργασίες διεύθυνε ο γραμματέας των ειδικών κομματικών οργανώσεων, Βασίλης Σπανάκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Και το αντικείμενο της συνδιάσκεψης όμως πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθότι στα Γιάννενα, ένα κύριο προκείμενο για τη ΝΔ είναι ποιον θα στηρίξει το κόμμα στις περιφερειακές εκλογές. Εδώ και λίγο καιρό, υπάρχει η «υποψηφιότητα-αλεξίπτωτο» του επικοινωνιολόγου Σπύρου Ριζόπουλου που διεκδικεί χώρο κυρίως… γράφοντας καθημερινά εναντίον του κ. Καχριμάνη για ο,τιδήποτε από το site του, αλλά και ποντάροντας στη σιωπηλή μέχρι στιγμής στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν βλέπει με καλό μάτι τη συνεργασία που έχει ο περιφερειάρχης Ηπείρου με την κυβέρνηση, ούτε το «λαϊκό» προφίλ του. Βέβαια, στη ΝΔ είναι εντελώς σχετική η έννοια του «λαϊκισμού», αλλά αυτή είναι μια άλλη υπόθεση.  

Φυσικά, είναι άλλο πράγμα η εκτίμηση και άλλο η εντόπια πραγματικότητα. Ο κ. Καχριμάνης πήγε στη συνδιάσκεψη, μίλησε (και) με την ιδιότητα του κομματικού στελέχους, είπε αυτά που ήθελε να πει (και όχι τα της θεματικής της εκδήλωσης που έτσι και αλλιώς, ήταν εντελώς γενικευτικά), στεκόμενος κυρίως στα προσφιλή του ζητήματα της στήριξης της αγροτικής παραγωγής. Ήδη, οι πολέμιοί του μέσα στο κόμμα, είχαν φροντίσει να διακινήσουν το σενάριο της εσωκομματικής προεκλογικής ουσιαστικά εκδήλωσης, εμπλέκοντας τον κ. Καχριμάνη σε σενάρια συνεργασίας και "ανταλλαγής στήριξης" με τον κ. Σπανάκη. Ανεξάρτητα όμως αν αυτό έχει βάση ή όχι (η μισή ΝΔ της Ηπείρου μαζεύτηκε στο Μέτσοβο και όχι π.χ στα Γιάννενα, όπου πάντως θα γίνει προσυνεδριακή συνάντηση), ο περιφερειάρχης με την παρουσία του και με έμμεσο τρόπο, έκανε καθαρό στο κόμμα και στους επίδοξους αντιπάλους του ότι για να τον αντιμετωπίσουν, θα πρέπει να είναι εδώ, όπου αυτός είναι παντοδύναμος, μέσα και έξω από το κόμμα.

Κατά τα λοιπά, η συνδιάσκεψη ήταν κυρίως μια επίθεση στην κυβέρνηση, με κριτική από τον Κώστα Τασούλα για τα νομοσχέδια ταυτότητας φύλου, για «αποπροσανατολισμό» του κόσμου από τα προβλήματα. Ήταν επίσης μια ελεγεία προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την αντίπερα όχθη να μην εκφράζεται.

Στο συνέδριο χαιρέτισαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Βασίλης Γιόγιακας, Γιώργος Στύλιος, Στέργιος Γιαννάκης, ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας κ.α.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back