Oikonomou pisoi

«Οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις»

Εικόνα του άρθρου «Οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2020, 11:00

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει όσους-ες συμμετείχαν στις πορείες χτες, επέτειο του Πολυτεχνείου και καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική και τις πρακτικές της αστυνομίας.

«Καταγγέλλουμε την άγρια απρόκλητη καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις, τις χιλιάδες προσαγωγές που έγιναν σε όλη τη χώρα και τις συλλήψεις. Καταδικάζουμε την αστυνομική βία εις βάρος διαδηλωτών στα Γιάννενα που άφησε πίσω της τραυματίες. Αυτή είναι αλήθεια η πρόνοια της κυβέρνησης για την υγεία των πολιτών;» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι  θα πρέπει η αστυνομία να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί αστυνομικού που δήλωνε χρυσαυγίτης κατά τη διαδικασία προσαγωγών.

Ζητάει επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να σταματήσει κάθε δίωξη.

Στο ίδιο κλίμα, το ΝΑΡ Ιωαννίνων που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφέρει ότι η χτεσινή μέρα «είναι η μέρα που η προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων δεν πέρασε, καθώς μεγάλος αριθμός κόσμου, τόσο στα Γιάννενα, όσο και πανελλαδικά απάντησε με δεκάδες κινητοποιήσεις, σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία, παλεύοντας ενάντια στη βαρβαρότητα και τον αυταρχισμό».

Καταγγέλλει τη βία εις βάρος των εστιακών φοιτητών και ζητάει την απελευθέρωσή τους και την άρση κατηγοριών και προστίμων. «Οι επιθέσεις της αστυνομίας και στις 2 περιπτώσεις κατέληξαν με τραυματισμένους διαδηλωτές, καθώς και με 23 συλλήψεις φοιτητών, εναντίων των οποίων στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως άλλωστε δείχνουν και τα σχετικά βίντεο» αναφέρει μεταξύ άλλων. Επίσης, δίνει «ραντεβού» για την απεργία της 26ης Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back