Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι Τρεις Ιεράρχες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Οι Τρεις Ιεράρχες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2019, 16:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργανώνει την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 19.00, στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», στην πανεπιστημιούπολη.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Η Άννα Μπατιστάτου, πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα: «Υγεία, ασθένεια και ιατρική φροντίδα την εποχή των Τριών Ιεραρχών και σήμερα». Στην εκδήλωση θα τιμηθούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που αφυπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Τέλος, την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στις 18.15 το πανεπιστημιακό λεωφορείο θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία προκειμένου να μεταφέρει κόσμο που θέλει να παραβρεθεί στην εκδήλωση. Μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει το αντίστροφο δρομολόγιο.

Την ίδια μέρα το πρωί στις 9.30, θα τελεστεί το καθιερωμένο ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο των Ευεργετών και Διδασκάλων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καθώς και των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στο Αρχιμανδρειό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back