Οι συνταξιούχοι ζητούν όλα τα αναδρομικά...

Εικόνα του άρθρου Οι συνταξιούχοι ζητούν όλα τα αναδρομικά...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2020, 19:00

H Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου νομού Ιωαννίνων ενημερώνει, σχετικά με την απόφαση 1439/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας και της από 2/10/2020 γνωμοδότηση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι προβλέπεται η καταβολή αναδρομικών (11 μηνών) από τις περικοπές στην κύρια σύνταξη, στην επικουρική και στα δώρα Χριστουγέννων (400) Πάσχα (200) και επιδόματα αδείας (200).

Αναφέρει ότι επειδή έγινε επιστροφή μόνο στην κύρια σύνταξη για το 11μηνο και σε περιπτώσεις έγινε και λάθη, ενώ τονίζει ότι «παράνομα κρατήθηκε» το ποσό της επικουρικής και των δώρων , απαιτεί να «επιστραφούν τα ποσά που παράνομα παρακρατήθηκαν από την επικουρική και τα δώρα και να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν σε πολλούς συναδέλφους. Η πολιτική της κυβέρνησης και η τακτική της μέχρι τώρα ,αποβλέπει στο χτύπημα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των συνταξιούχων και των εργαζομένων που κέρδισαν με αίμα και ιδρώτα».

Ακόμα, καταδικάζει «την αστυνομική βία, την καταστολή και τον κυβερνητικό αυταρχισμό» στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και καλεί τους συνταξιούχους «λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, να στηρίξουν την Πανελλαδική απεργία στις 26 Νοεμβρίου».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back