Oikonomou pisoi

Οι συμβασιούχοι ζητούν συμβάσεις αορίστου χρόνου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2018, 13:01

Οι 200 συμαβασιούχοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δηλώνουν, με ανακοίνωσή τους, ότι αντίθετα με τη σύμβαση που κλήθηκαν να υπογράψουν (υπάλληλοι για επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες), αυτοί-ες καλύπτουν «τακτικές και καθημερινές ανάγκες» του νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Την προηγούμενη εβδομάδα στην μαζική συνέλευση μας βρεθήκαμε έκπληκτοι μπροστά στην πικρή αλήθεια : ότι οι συμβάσεις μας δεν είναι ανανεώσιμες και ότι η μόνη νομοθετική πράξη που έκανε για εμάς η κυβέρνηση την 1η Αυγούστου 2018, ήταν η ανανέωση της δυνατότητας να ξαναπροκηρυχτεί η ίδια σύμβαση μέχρι 1-1-2019 και να μπούμε ξανά στην αγωνία και την περιπέτεια που μπήκαμε πριν 9 μήνες. Βλέποντας ξανά συναδέλφους να απολύονται, ζώντας ξανά τον διαχωρισμό σε παλιούς και καινούργιους, ζώντας ξανά την απελπισία και το κυνηγητό γα ένα κομμάτι ψωμί».

Επίσης, αναφέρουν ότι η πλειοψηφία του συλλόγου εργαζόμενων (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) τους «περιφρόνησε» όταν αιτήθηκαν να γίνουν ισότιμα μέλη. «Ζητάμε να μείνουμε στην δουλειά από την οποία θρέφουμε τις οικογένειες μας, επειδή είναι ανάγκη και δικαίωμά μας» τονίζουν.

Καλούν σε γενική συνέλευση, μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back