Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι πολίτες συζητούν για το παραλίμνιο μέτωπο

Εικόνα του άρθρου Οι πολίτες συζητούν για το παραλίμνιο μέτωπο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2017, 16:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα βήμα για την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στη διαδικασία του συμμετοχικού σχεδιασμού για το παραλίμνιο μέτωπο κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Στη διάθεσή του έχει τρία εργαλεία: τα ζωντανά εργαστήρια (Living Labs), τα Θεματικά Εργαστήρια (Workshops) καθώς και την πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης (http://www.diavouleusi.eu/).

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 18:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, θα πραγματοποιηθεί το 1ο ζωντανό εργαστήριο πολιτών. Σε αυτό το εργαστήριο, θα διεξαχθούν τρία θεματικά τραπέζια: α) Βιώσιμη Κινητικότητα-Προσβασιμότητα, β) Ανάπλαση του παραλίμνιου μετώπου-Χωροθέτηση ειδικών λειτουργιών και  γ) Περιβάλλον-Πολιτισμός-Οικονομία και ο ρόλος του παραλίμνιου μετώπου.

Με ελεύθερη πρόσβαση στο εργαστήριο οι πολίτες θα συζητήσουν μεταξύ τους αλλά και με το Δήμο  σε μια προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που υπάρχουν και αξιολόγησης των σημαντικότερων προκλήσεων. 

Οι προβληματισμοί που θα κατατεθούν, θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών. Τη διαδικασία θα υποστηρίξει η ομάδα του ευρωπαϊκού έργου «Ανθεκτική Ευρώπη» του Δήμου Ιωαννιτών.

Tα αποτελέσματα του διαλόγου θα ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό και την εκπόνηση του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου- Masterplan για την ανάπλαση του αστικού παραλίμνιου μετώπου που εκπονεί ο Δήμος στο πλαίσιο του σχεδίου για την «αστική ανθεκτικότητα».

Το 1ο ζωντανό εργαστήριο αποτελεί μέρος μιας σειράς εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back