Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι Ορίζοντες ζητούν παραιτήσεις

Εικόνα του άρθρου Οι Ορίζοντες ζητούν παραιτήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2020, 17:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 Νέα δέσμη προτάσεων κατέθεσαν οι Ορίζοντες Ηπείρου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαζί με πολλή κριτική στην περιφερειακή αρχή. Ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Ριζόπουλος ζήτησε την παραίτηση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, των αντιπεριφερειαρχών Αγνής Νάκου, Κώστα Σιαράβα και της συμβούλου της πλειοψηφίας, Σταυρούλας Τσιάρα ως υπεύθυνων για «προβληματική διαχείριση της κρίσης».

Στις δηλώσεις του ο κ.  Ριζόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο «λογαριασμός κοροναϊού» και να διασφαλιστούν πόροι «για επαρκείς ποσότητες εμβολίου» όπως είπε και για τη δημιουργία «μονάδων εμβολιασμού».


Πρότεινε δε το κτίριο του (πρώην) ΚΕΕΛΠΝΟ στην οδό Β. Ηπείρου για κέντρο εμβολιασμου, «για να μην έχουμε χαμό και το πανηγύρι που είδαμε με τα rapid test στην Περιφέρεια», όπως τόνισε.

Ο κ. Ριζόπουλος συμπέρανε για ακόμα μια φορά ότι «υπήρξε οριζόντια δικαίωση των «Οριζόντων Ηπείρου» και άφησε αιχμές κατά του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, μεταξύ άλλων για «καταφανή υποτίμηση της κοινής λογικής για το γλέντι στη Λάιστα», αναφερόμενος σε φωτογραφίες που ανέβηκαν (και κατέβηκαν εσπευσμένα) στο facebook με τον κ. Καχριμάνη και το δήμαρχο Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλο, να παρακάθονται σε κατάστημα εστίασης.

Ο κ. Ριζόπουλος απέδωσε το lockdown στην «ξεροκεφαλιά της διοίκησης» και πολιτικές ευθύνες για ελλιπή προετοιμασία, καθώς και ατομικές ευθύνες στον κ. Καχριμάνη.

«Η ατομική δεν επιβαρύνει μόνο τους πολίτες για τις μάσκες και τις αποστάσεις, είναι η ατομική σου ευθύνη να κάνεις τη δική σου δουλειά ως δημόσια διοίκηση. Αν μέσα από αυτά τα τρία προκύψουν και ποινικές ευθύνες αυτό θα το δούμε όταν τελειώσει αυτός ο Αρμαγεδδών και θα ήθελα να δω αν η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας θα μείνει μόνο στο ιδιωτικό γηροκομείο ή αν θα προχωρήσει και παρακάτω...», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι τα Γιάννενα θα πρέπει να επανεξετάζονται «κάθε Σάββατο» για το επίπεδο συναγερμού και για εστίαση-τουρισμό, πρότεινε να ανασταλεί η υλοποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις της εστίασης και οι ξενοδόχοι.

Είπε ακόμα ότι το πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων υλοποιείται με λάθος τρόπο και πρότεινε να γίνουν «απευθείας αναθέσεις στους λογιστές της περιοχής για να προστρέξουν όσοι δηλώνουν παραγωγή στον πρωτογενή τομέα, να ανοίξουν ΑΦΜ και να προβλεφθεί ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης αγροτικών επιχειρήσεων».

Για τον τουρισμό, πρότεινε να ξεκινήσει καμπάνια που θα αναδείξει «την καθαρότητα της περιοχής μας, έστω και αν αυτό γίνει ανταγωνιστικά προς τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας». Δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς εννοεί ο κ. Ριζόπουλος με την έννοια της «καθαρότητας».

Πρότεινε τέλος, να προσλάβει η Πολιτική Προστασία ειδικό σύμβουλο για τα θέματα υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back