Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου», οι 100 μέρες και η ανάπτυξη

Εικόνα του άρθρου Οι «Ορίζοντες Ηπείρου», οι 100 μέρες και η ανάπτυξη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2019, 17:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θα σύρω την Περιφέρεια Ηπείρου στην ανάπτυξη, θέλει δεν θέλει… Θα τη σύρω στην ανάπτυξη, με τον τρόπο που ξέρω και το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι η υγεία μου και ό,τι άλλο απρόβλεπτο συμβεί στη ζωή μου»: Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος σε συνέντευξη Τύπου. Η συνέντευξη έγινε με αφορμή τις 100 πρώτες μέρες της παράταξης στην αντιπολίτευση, με τον επικεφαλής να θυμίζει τις 22.000 ψήφους του ηπειρώτικου λαού.

Ο κ. Ριζόπουλος, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, συνόψισε τις βασικές παρεμβάσεις τους τρεις αυτούς μήνες: από το προσφυγικό. τον προϋπολογισμό και την τεχνόπολη μέχρι το ΕΣΠΑ και την ανεργία

Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό επανέλαβε την πρότασή του για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, για τον προϋπολογισμό του 2020 είπε ότι «τον Μάρτιο θα υπολογίσουμε τους πόρους του 2020» και για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ ανέφερε ότι περιμένει ακόμη την απάντηση της διοίκησης σε επερώτηση που έχει κάνει. 

Αναφορά έκανε και στους κόμβους σε εθνικές οδούς, επαναλαμβάνοντας τα περί «σχεδιασμού ορισμένων κόμβων με μοναδικό γνώμονα τις πελατειακές σχέσεις του περιφερειάρχη», και πρότεινε παράλληλα να γίνει μια συνολική συγκοινωνιακή μελέτη για το χώρο από την έξοδο Τερόβου ως την Ασφάκα. Για τη δημιουργία τεχνόπολης, επικαλέστηκε τις επιστολές που έστειλε η παράταξή του σε υπουργούς και στον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι «προέκυψε ακολούθως το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη». 

Τέλος, αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα κατά της ανεργίας, λέγοντας ότι «από τη μεγαλοστομία του Περιφερειάρχη για τους… ‘ντοκτοράδες’, καταλήξαμε σε προγράμματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώσει πρόγραμμα επαναπατρισμού νέων επιστημόνων, με εξαιρετικά συμφέροντες όρους και διαθέτοντας περισσότερα χρήματα».

Κατά τα άλλα, η παράταξη ετοιμάζεται για το συνέδριο της παράταξης το καλοκαίρι του 2020. Ο επικεφαλής των συντονιστών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων Μιχάλης Νάτσης ανέφερε ότι έχουν εγγραφεί 120 μέλη και εκτίμησε ότι μέχρι το συνέδριο τα μέλη θα γίνουν 300. Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των υπεύθυνων στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Και οι τέσσερις είναι γυναίκες: Η δικηγόρος Γεωργία Μαρινάκη συντονίστρια στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, η χημικός Σόφη Βλασσίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, η γιατρός Μάγδα Τάτση στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και η αρχαιολόγος και καθηγήτρια αγγλικών Μάρω Νάκα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back