Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι… νομικές συμβουλές για την Κυριακή

Εικόνα του άρθρου Οι… νομικές συμβουλές για την Κυριακή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2019, 18:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το «σπάσιμο» των μεγάλων τμημάτων σε Α και Β για τις τετραπλές, στην ουσία, εκλογές της Κυριακής, αλλά και οι πολλοί υποψήφιοι δημιούργησαν σημαντικό όγκο δουλειάς για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων επισημαίνει ότι τα τμήματα στα Γιάννενα αυξήθηκαν από 500 σε 799. Ήδη, για να στελεχωθούν δικαστικά οι εφορευτικές, έγινε κάλεσμα ακόμα και σε έχοντες πτυχίο νομικής που δεν ασκούν το επάγγελμα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ένα μεγάλο ζήτημα είναι τα βιβλία των αντιπροσώπων, καθώς τα ονόματα των (πολλών) υποψηφίων τυπώθηκαν ξεχωριστά, αλλά όχι σε βιβλίο. Οπότε, οι δικαστικοί θα πρέπει να γράψουν χειρόγραφα τα ονόματα και τους συνδυασμούς. Αυτό όμως, μόνο στα Γιάννενα θα απαιτούσε… 1.600 εγγραφές περίπου, οπότε εναλλακτικά, το υπουργείο συστήνει την επικόλληση του ψηφοδελτίου ή το ειδικό έγγραφο που διατίθεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Μαρία Νάκα, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων έδωσε μερικές χρήσιμες οδηγίες για τους εκλογείς και τους ζήτησε να ακούνε τις οδηγίες του δικαστικού αντιπροσώπου.

 «Οι Εφορευτικές επιτροπές να πρέπει να σεβαστούν το έργο των δικαστικών αντιπροσώπων. Να μην κρυφτούν. Να παρουσιαστούν στο τμήμα και να ζητήσουν από τον δικαστικό αντιπρόσωπο να βγάλουν πρόγραμμα για να μην κουραστούν τα μέλη αλλά και να μην εγκαταλειφθεί μόνος ο δικαστικός αντιπρόσωπος» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να πιέζουν τους δικαστικούς αντιπροσώπους να βγάλουν αποτελέσματα και οι πολίτες να μην ενοχλούν δικαστήρια και Περιφέρεια κατά την εκλογική διαδικασία.   

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3