Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 21-09-2017, 12:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ζίτσας στέλνουν ανοιχτή επιστολή στους γονείς, με αφορμή την υπόθεση απόλυσής τους (ο ουσιαστικός όρος είναι αυτός, αν και οι τεχνικές λεπτομέρειες διαφέρουν) και ενόψει του συλλαλητηρίου στην Ελεούσα, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 18.00. «Φέτος για εμάς τις 15 καθαρίστριες του Δήμου Ζίτσας οι πόρτες των σχολείων την 1 η Σεπτέμβρη ήταν κλειστές. Η δημοτική αρχή μας έστειλε στην ανεργία και την εξαθλίωση, μας στέρησε το ψωμί μας. Στην ίδια θέση μπορεί να βρίσκονται και δικά σας άτομα, οι γονείς σας. Προσπάθησαν να μας βάλουν να τσακωθούμε με τις άνεργες μανάδες σας, για το ποια αξίζει να καθαρίζει τις αίθουσες του κάθε σχολείου με ένα μισθό που δεν φτάνει να ζήσουμε» τονίζουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

Για τη στάση του Δήμου Ζίτσας αναφέρουν: «Κρύφτηκαν πίσω από τους νόμους που επιτρέπουν τις απολύσεις κι έφτασαν να περηφανεύονται για τα σχολεία του Δήμου. Είναι περήφανοι δηλαδή που στα σχολεία του δήμου υπάρχουν καθαρίστριες που πρέπει να δουλεύουν ακόμα κι αν αρρωστήσουν γιατί ο δήμος τις θεωρεί εργολάβους που δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν άδεια». Συμπληρώνουν ότι «ο αγώνας μας είναι κοινός. Κι εμείς οι καθαρίστριες όπως κι εσείς, θέλουμε να ανοίγουν τα σχολεία για όλη τη νεολαία της περιοχής μας. Για να μπορείτε να αθλείστε, να γυμνάζεστε, να υπάρχει ενισχυτική διδασκαλία, χώροι ξεκούρασης, τραπεζαρίες και βιβλιοθήκες μέσα σε κάθε σχολείο. Θέλουμε να μαθαίνετε τέχνες που δε τις προωθεί το σχολείο όπως μουσική, εικαστικά, για να αναδεικνύονται όλες οι δεξιότητες σας».

Επίσης, στην υπόθεση των καθαριστριών, πιο πρόσφατη υποστήριξη παρέχει με ανακοίνωσή της η ‘Ενωση Επισιτισμού Ιωαννίνων.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Εγνατία πίσω