Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι φορείς καταδικάζουν, η Αστυνομία αναζητά…

Εικόνα του άρθρου Οι φορείς καταδικάζουν, η Αστυνομία αναζητά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2019, 14:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι ανακοινώσεις καταδίκης για την επίθεση κουκουλοφόρων ακροδεξιών σε εννιά ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα συνεχίζονται. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία ανακοινώνει ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό αγνώστων ατόμων που ενέχονται στο περιστατικό επίθεσης»…

Σε όσους καταγγέλλουν την επίθεση των ακροδεξιών, έρχονται να προστεθούν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Με κοινό τους κείμενο το οποίο υπογράφουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πωγωνίου Πάνος Καραγιάννης, Βορείων Τζουμέρκων Λεωνίδας Λεοντάρης, Ζίτσας Γιώργος Λωρίδας, Δωδώνης Τάσος Τόκας, Ιωαννίνων Όλυ Τσουμάνη και βέβαια Κόνιτσας Τάκης Σδούκος. 

«Από μόνη της μια τέτοια πράξη, δηλαδή μια επίθεση σε ανήλικους αποδεικνύει την ‘παλληκαριά’ όσων θέλουν να λένε ότι υπερασπίζονται το ‘έθνος’ τους και τη ‘φυλή τους’» αναφέρουν. «Σα να μην έφτανε αυτό, μετά τον ξυλοδαρμό οι τραυματισμένοι ανήλικοι περπάτησαν μέχρι το κοντινό αστυνομικό τμήμα, κατήγγειλαν το περιστατικό αλλά δεν έγιναν πιστευτοί από την αστυνομία και χρειάστηκε να επιστρέψουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται και να επανέλθουν στο αστυνομικό τμήμα με τους υπευθύνους της δομής. Για άλλη μια φορά το κράτος απέδειξε ότι δεν προστατεύει τους αδύναμους αλλά για να καλύπτει φασιστικές συμπεριφορές» τονίζεται. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θυμίζει δε και τις επιθέσεις που είχε δεχθεί στην Κόνιτσα από ακροδεξιά στοιχεία ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος, ενώ τα βάζει και με τη δημοτική αρχή για «τους γενικόλογους χαρακτηρισμούς περί ‘ανεύθυνων και απαράδεκτων ατόμων’».

Ανακοίνωση καταδίκης έβγαλε και το ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων. Αφού κάνει λόγο για «αποτροπιασμό», επισημαίνει ότι «η χρήση δε της κουκούλας παραπέμπει σε άλλες εποχές. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Καλύτερη απάντηση από την ως τώρα υποδοχή και αποδοχή των προσφύγων από την τοπική κοινωνία, δεν μπορεί να δοθεί. Η περαιτέρω υποστήριξή τους είναι μονόδρομος. Ο καθένας από εμάς οφείλει να σταθεί εμπράκτως απέναντι στη βία και να υπερασπιστεί τη νομιμότητα και την ασφάλεια όλων ανεξαιρέτως».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back