Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Οι εργάτες της ανακύκλωσης πήραν επίδομα γάμου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2019, 16:03

Η επιτροπή αγώνα στην Ανακύκλωση ανακοινώνει ότι πήρε το επίδομα γάμου και απόσπασε δέσμευση ότι θα καταβληθούν και τα ένσημα. «Πώς το καταφέραμε; Πραγματοποιήσαμε 2 τετράωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή  4 και 5 Απρίλη» αναφέρει η επιτροπή και συμπληρώνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που εμείς οι εργάτες της Ανακύκλωσης συλλογικά καταφέρνουμε να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στα δικαιώματά μας».

Αναφέρει ότι «η ποιοτική διαφορά από όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις μας, είναι ότι αυτή τη φορά προχωρήσαμε στις κινητοποιήσεις μέσα από συντονισμό με τους εργάτες του ΚΔΑΥ Τρίπολης που ανήκει στον ίδιο εργοδότη».

Καλούν επίσης τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν το κόψιμο του επιδόματος γάμου. «Ούτε πιο έξυπνοι είμαστε, ούτε πιο μορφωμένοι από τους υπόλοιπους εργαζομένους στους άλλους χώρους δουλειάς. Απλά καταλάβαμε μέσα από την ίδια μας την πείρα ότι η λογική που θέλει εμείς οι εργαζόμενοι να κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας, για να σώσουμε τα χειρότερα, δεν βγάζει πουθενά και πως η μόνη λύση είναι η συνολική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας» καταλήγουν, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που «απαγορεύει σε εμάς τους εργάτες να παλέψουμε για αύξηση του κατώτατου μισθού, υποκαθιστώντας τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις με τον καθορισμό του μισθού από την υπουργό, ενώ παράλληλα κάνει τις πλάτες στους εργοδότες να κόψουν το επίδομα γάμου».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back