Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν δειγματοληπτικά τεστ

Εικόνα του άρθρου Οι εκπαιδευτικοί ζητούν δειγματοληπτικά τεστ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2021, 10:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή του για τη σημερινή έναρξη των μαθημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση πήρε την απόφαση «χωρίς να έχει προηγηθεί, όπως θα έπρεπε, η σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, μιας και η συνεδρίασή της πραγματοποιήθηκε έπειτα από δύο εικοσιτετράωρα» και ότι δεν έχουν ληφθεί επιπλέον αναγκαία μέτρα.

Την περασμένη Παρασκευή, η διοίκηση του συλλόγου συναντήθηκε με τους προϊστάμενους των διευθύνσεων εκπαίδευσης και τους εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση.

«Σε αυτές τις συναντήσεις γίναμε αποδέκτες κατανόησης των δίκαιων αιτημάτων μας για ασφαλή επιστροφή στα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά καμία άλλη προετοιμασία για το σκοπό αυτό».

Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ζητούν:

  • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και την εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
  • Σχέδιο προτεραιοποίησης για τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών με στόχο την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε καιρό πανδημίας.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, αλλά ταυτόχρονα η συγκέντρωση περισσότερων και πιο αξιόπιστων δεδομένων για την εξάπλωση του ιού.
  • Διπλασιασμός των δρομολογίων των μέσων μεταφοράς μαθητών ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός κατά τη μεταφορά.
  • Άμεση επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς προσφυγόπουλων από και προς τις ΔΥΕΠ.

Ο σύλλογος έχει στείλει αίτημα στην Περιφέρεια Ηπείρου για ελέγχους για  COVID-19 στα σχολεία των Ιωαννίνων.

« Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων αιτούμαστε την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων (rapidtest) για covid 19 στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Θεωρούμε ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο να προβείτε στην συγκεκριμένη διαδικασία ώστε, αφενός, να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης και διασποράς του ιού, μιας και είναι οι μοναδικοί χώροι στους οποίους παρουσιάζεται τόση μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού, και, αφετέρου, να εξασφαλιστεί η, όσο το δυνατόν, πιο απρόσκοπτη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων» αναφέρουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back