Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι ανεμογεννήτριες… στο περιφερειακό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Οι ανεμογεννήτριες… στο περιφερειακό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2020, 18:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά την πρόθεση γερμανικής εταιρίας να εγκαταστήσει μεγάλο αιολικό πάρκο στο όρος Λάκμος (Περιστέρι), η Περιφέρεια Ηπείρου επιδεικνύει ξαφνικά μια ευαισθησία στο όλο θέμα (διαβάστε εδώ).

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έκανε σήμερα γνωστό ότι τα περί των αιολικών πάρκων θα συζητηθούν στο περιφερειακό συμβούλιο, μετά από συμφωνία που έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής. Η θέση του περιφερειάρχη, όπως αυτή εκφράστηκε σήμερα, είναι ότι οι Περιφέρειες πρέπει να έχουν πιο ουσιαστικό ρόλο στη χωροθέτηση των αιολικών πάρκων.

«Δυστυχώς το χωροταξικό σχέδιο του 2010, δεν έβαλε προδιαγραφές. Οι ιδιώτες με βάση τη δυναμική των ανέμων,  έβγαζαν  άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και οι τελευταίοι που το μαθαίνουν είναι οι τοπικές κοινωνίες και οι Περιφέρειες που απλά γνωμοδοτούν και δεν είναι αποφασιστικά όργανα» τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι «έχουμε υποχρέωση μέσα από την ταυτότητα του τόπου και τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει στο ορεινό της Ηπείρου, να πούμε πού μπορούν, αν μπορούν, ποια μπορούν και σε τι υψόμετρο μπορούν να γίνουν. Αν υπάρχουν όπως  άλλες πρωτοβουλίες ορεινά μονοπάτια, βοσκοτόπια. Βάζοντας μια γενικότερη προδιαγραφή  στο τι θέλουμε στα βουνά μας, τότε θα μπορούμε να αποφασίζουμε κατά περίπτωση, γιατί πιστεύω ότι θα έλθουν πολλές προτάσεις στην περιοχή μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back