Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «5» των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Οι «5» των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2019, 12:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με καταμετρημένους τους σταυρούς στο 93,71% των τμημάτων και πιθανότητες αλλαγών μικρές, αλλά υπαρκτές (απομένουν 32 τμήματα να ενσωματωθούν, στις 9 το πρωί της Δευτέρας), η κατανομή των εδρών στα Γιάννενα έχει έρθει… ανάποδα.

Η ΝΔ εκλέγει 4 βουλευτές. Πρώτος σε σταυρούς είναι ο Κώστας Τασούλας, που έχει διατελέσει μέλος των κυβερνήσεων Σαμαρά και Καραμανλή, όπως και ο Σταύρος Καλογιάννης που τον ακολουθεί. Αμφότεροι, αντιπροσωπεύουν το «κλασικό 50%» καθώς βγαίνουν για πολλοστή φορά στη Βουλή. Εκλέγονται για έβδομη και έκτη φορά αντίστοιχα και ο κ. Τασούλας, φαίνεται ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής.

Νέο πρόσωπο είναι η γιατρός και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μαρία Κεφάλα. Πίσω της, για 500 σταυρούς περίπου, είναι ο Γιώργος Αμυράς που ήταν ξανά στη ΝΔ προ πενταετίας, μετά πήγε στο Ποτάμι και τώρα, ξαναγύρισε στη ΝΔ ως βουλευτής Ιωαννίνων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγεται η Μερόπη Τζούφη, η οποία μάλιστα είναι δεύτερη σε όλο το νομό σε σταυροδροσία, από όλα τα κόμματα. Πίσω της, με 1.000 σταυρούς διαφορά περίπου, είναι ο Γιάννης Στέφος και τρίτος με μεγάλη διαφορά ο Χρήστος Μαντάς. Πίσω του, ακολουθεί ο Γιάννης Καραγιάννης.

Το ΚΙΝΑΛ δεν εκλέγει τελικά βουλευτή, όπως έλπιζε στα Γιάννενα, στα πρόσωπα όμως έχει σημειωθεί αλλαγή: Πρώτοι είναι ο Κώστας Γάτσιος και ο Θανάσης Μανταλόβας, ακολουθούμενοι από τον Σωτήρη Ζαρπαλά. Ο παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής είναι τέταρτος, σε μικρή απόσταση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back