Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οδοφωτισμός led: έγκριση και από την Περιφέρεια Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Οδοφωτισμός led: έγκριση και από την Περιφέρεια Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2020, 01:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά τον Δήμο Ιωαννιτών (με απόφαση οικονομικής επιτροπής), ήρθε και η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης να βάλει την υπογραφή της στην προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, με προϋπολογισμό 19,2 εκατ. ευρώ, μέσω του μηχανισμού ELENA. Το επόμενο βήμα σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο, που έχει αμφισβητηθεί έντονα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είναι ο έλεγχος της προγραμματικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Βάσει της προγραμματικής σύμβασης, η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την αποστολή του φορέα ωρίμανσης και δημοπράτησης του έργου που θα γίνει με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης υποστήριξε ότι από την όλη υπόθεση «κερδίζει ο Δήμος Ιωαννιτών», κάτι βέβαια που δεν συμμερίζονται πολλοί. Μάλιστα, ο κ. Καχριμάνης έκανε και μια δήλωση που προκαλεί εντύπωση. Όπως είπε, «η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για τον Δήμο Ιωαννιτών αρχίζει μετά την αρχική έκπτωση του 50% επί του αρχικού προϋπολογισμού, δηλαδή λίγο πάνω από τα 9,5 εκ. ευρώ. Δηλαδή ο ανάδοχος θα πρέπει να δώσει προσφορά 50% και άνω»!

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back