Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Οδικό δίκτυο, φυσικό αέριο κι άλλα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2020, 00:17

Το φυσικό αέριο, τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε. και η κατάσταση του οδικού δικτύου ήταν τα ζητήματα που έθεσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης Φίλιππος Παππάς αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα του οδικού δικτύου της Ηπείρου και της Πρέβεζας, εξαιτίας του οποίου έχουν γίνει εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα, αλλά και δυστυχήματα. Ο Δημήτρης Κλήμης, που έχει αναλάβει τον ρόλο του  «υπεύθυνου της ομάδας τεκμηρίωσης» μίλησε για την πρόσφατη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Άρτας στη θέση «Μηλιές». Πρόσθεσε δε ότι οι «Ορίζοντες Ηπείρου» ξεκίνησαν ήδη «μελέτη για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων σε άλλα σημεία της Περιφέρειας λόγω της διαχρονικής έλλειψης αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών».

Ο συντονιστής ανάπτυξης Μιχάλης Νάτσης αναφέρθηκε στις δύο υποθέσεις για τις οποίες η παράταξη έχει ακολουθήσει μια άλλη οδό: την καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το θέμα των λεμβούχων της Παμβώτιδας και την καταγγελία για τη λύση της σύμβασης της μελέτης για το έργο «Παραμυθιά-Μεσοπόταμος».

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε στην (μη) έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, λέγοντας ότι «είναι η κατάλληλη στιγμή να υπογραφούν συμβάσεις για το φυσικό αέριο» και πως «η διαπραγμάτευση μεταξύ της Περιφέρειας και ΔΕΠΑ που παραμένει μεταβατικά ένας δημόσιος οργανισμός θα είναι πολύ πιο προσοδοφόρα σαν πλαίσιο, καλώντας τους εμπλεκόμενους να κατανοήσουν τι θα πει ενέργεια, κατανάλωση και φθηνό ρεύμα για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στην περιοχή».

Τέλος, τοποθέτηση έκανε και για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. όπως και για το έργο «Ιωάννινα-Κακαβιά» (διαβάστε εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back