Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο… τετράιχνος «μονόδρομος»

Εικόνα του άρθρου Ο… τετράιχνος «μονόδρομος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2020, 17:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απόφαση για να κατασκευαστεί το οδικό τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά με την ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου, υπερασπίστηκε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Η απόφαση έχει δεχθεί αρκετή κριτική, λόγω του μεγέθους του έργου, ακόμα και από κυβερνητική πλευρά, όπως ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Η διαχρονική απροθυμία της κεντρικής κυβέρνησης να επενδύσει στην κατάληξη της Ιόνιας στα ελληνικά σύνορα, καθώς πλέον τα περισσότερα έργα δημόσιου συμφέροντος γίνονται με αποκλειστικά αγοραία και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πέρασε και σε αυτή την κυβέρνηση.

Ο κ. Καχριμάνης συνόψισε την υπεράσπιση της απόφασης στο εξής: αν δεν γίνει με αυτό τον τρόπο ο δρόμος, θα γίνει μόνο δίιχνος, όπως έχει προτείνει η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών.

«Θα είναι δύσκολο εγχείρημα, αλλά μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης παραδέχτηκε επίσης ότι υπάρχει ένα διαχρονικό θέμα για τα οδικά έργα με εκχωρήσεις, στην Ελλάδα. Τόνισε ωστόσο ότι «εμείς θα πάμε με όρο στη σύμβαση ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα εξαιρεθούν από τα διόδια» και ακολουθώντας τις υπάρχουσες μελέτες, οι οποίες προβλέπουν τετράχινο δρόμο μέχρι Καλπάκι και τρίιχνο μέχρι Κακαβιά.

Επίσης, τόνισε ότι θα μιλήσει με τους αυτοδιοικητικούς και τους βουλευτές, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «μέτωπο» στην περιοχή, γύρω από το έργο. Πρόσθεσε ακόμα ότι η χρηστικότητα του έργου είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να αποδειχθεί, με τη σχετική μελέτη, ώστε να τύχει χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back