Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Ο σύλλογος εργαζόμενων στον Δήμο καταγγέλλει

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2019, 14:07

O σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή γιατί, όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση, «στέλνει την υπόθεση συναδέλφου καθαρίστριας στα δικαστήρια προκειμένου να μην της χορηγήσει το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας που άδικα της έκοψε η προηγούμενη δημοτική αρχή».

Ο σύλλογος ισχυρίζεται ότι το επίδομα σταμάτησε μετά από «αλλαγή θέσης που της επιβλήθηκε, εξαιτίας εργατικού ατυχήματος». Στη νέα θέση δεν δικαιούται το επίδομα, ωστόσο, όπως τονίζει ο σύλλογος, η εργαζόμενη θα μπορούσε να τοποθετηθεί και αλλού και να συνεχίσει να παίρνει το επίδομα.

«Πριν λίγες μέρες και μετά από προσφυγές της εργαζόμενης, η επιτροπή του άρθρου 152 του ν.3463/2006 αποφάσισε ότι δεν έπρεπε να σταματήσει να χορηγείται το επίδομα στη συνάδελφο, και η σημερινή δημοτική αρχή, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη, αντί να καταβάλει άμεσα όσα όφειλε, αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια» αναφέρει ο σύλλογος.

Επίσης, καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν Μέσα Ατομικής Προστασίας, ούτε με την προηγούμενη, ούτε με τη σημερινή δημοτική αρχή και επιπλέον, καλεί τη δημοτική αρχή «να πάρει πίσω την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και να αποδώσει στη συνάδελφό μας το επίδομα χωρίς  να τη μπλέκει σε δικαστικές περιπέτειες».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back