Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 27-01-2020, 09:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, γιατί άλλαξε την τεχνικό ασφαλείας στον Δήμο, «χωρίς καμία συζήτηση με τους εργαζόμενους και το σύλλογο».

Ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η τεχνικός αντικαταστάθηκε από «μετατασσόμενο υπάλληλο (καθόλα άξιο συνάδελφο), από την Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, ο οποίος το πολύ σε ένα χρόνο, όπως λέει ο ίδιος, θα συνταξιοδοτηθεί».

Θεωρεί ότι η δημοτική αρχή κάνει, με αυτή την αλλαγή, «προσπάθεια απόλυτου ελέγχου των υπηρεσιών και την χειραγώγηση των υπαλλήλων» και προσθέτει ότι σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο ο τεχνικός ασφαλείας αντικαθίσταται όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και ανεπάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Αναφέρει ακόμα ότι στο παρελθόν είχε διαφορετικές προσεγγίσεις για την παρέμβαση του τεχνικού ασφαλείας, αλλά και ότι «οι παρεμβάσεις γίνονται για να βελτιωθούμε όλοι και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα περιμέναμε να κινηθεί η δημοτική αρχή. Μιλάμε για την παράλληλη εργασία του Τεχνικού Ασφαλείας κι όχι για τα καθήκοντα της υπαλλήλου στην υπηρεσία της».

Επίσης, ο σύλλογος σωματείο, με αφορμή την κινητοποίηση, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου ζητάει από το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ «να καλέσει τα σωματεία της δύναμής του, να εκδώσουν ανακοινώσεις που να αναφέρουν τα προβλήματα για την υγεία και την ασφάλεια σε κάθε χώρο».

«Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, που έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς και την αύξηση των ατυχημάτων, είναι πρόβλημα και των ελεγκτικών μηχανισμών όπως του ΣΕΠΕ, του ΙΚΑ κλπ αλλά και όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου. Για το σωματείο μας, που μετρά μόνο τους τελευταίους 3 μήνες, 2 σοβαρά εργατικά ατυχήματα στο Δήμο Ιωαννιτών, τέτοιου είδους ανακοινώσεις που θα αναδείξουν ολόπλευρα το ζήτημα, είναι η ασπίδα προστασίας που θα πρέπει να απλώσουν τα άλλα σωματεία του Δημοσίου, ώστε να μην τριτώσει το κακό» αναφέρει  η ανακοίνωση.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα