ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ο κ. Πήχας μπορεί ελεύθερα να ρωτάει και να μαθαίνει»

Εικόνα του άρθρου «Ο κ. Πήχας μπορεί ελεύθερα να ρωτάει και να μαθαίνει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2020, 15:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ζήτημα των ογκωδών απορριμμάτων απασχολεί την πόλη εδώ και μήνες. Το εγχείρημα της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων να συγκεντρώσει τα ογκώδη μέσα στο καλοκαίρι αναθέτοντας την υπηρεσία σε έναν ιδιώτη, δεν έφερε ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Όπως είπε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν μια «μικρή εργολαβία» που τελείωσε.

Στην ίδια συνεδρίαση, υπήρξε και μια τοποθέτηση εκ μέρους για τους κάδους των ογκωδών, με τον κ. Πήχα να επιρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη στην προηγούμενη δημοτική αρχή για τη μη χωροθέτηση των κάδων. Μια πρώτη απάντηση είχε δοθεί στη συνεδρίαση από τον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» και πρώην δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.

Διαβάστε σχετικά:

Τα ογκώδη... στη θέση τους

Η παράταξη επανέρχεται σήμερα με ανακοίνωσή της. Με αυτήν ενημερώνει τον αντιδήμαρχο ότι η προμήθεια των κάδων για τα ογκώδη έγινε το 2014 μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ. Ανάμεσα στις υποχρεώσεις του προγράμματος, ήταν η χωροθέτηση και η διατήρηση των κάδων για πέντε χρόνια στα σημεία του Δήμου όπου τοποθετήθηκαν.

«Προφανώς αυτή η μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια διέλαθε της προσοχής του αντιδημάρχου που σε κάθε περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένος να τα γνωρίζει όλα, μπορεί όμως ελεύθερα να ρωτά και να μαθαίνει, πριν προβεί σε αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back