Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Γύρος της Λίμνης με ποδήλατο

Εικόνα του άρθρου Ο Γύρος της Λίμνης με ποδήλατο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2018, 13:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αύριο Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 17.00, ολοκληρώνεται η «εβδομάδα λίμνης» που γίνεται ως προοίμιο στον Γύρο Λίμνης

Ο Α.Ο. Ποσειδών και η ΑΜΚΕ Limni, σε συνεργασία με τους Ποδηλάτες της Τετάρτης και τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων, οργανώνουν μια ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη διαδρομή του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Μαβίλη.

Είναι μια ευκαιρία γνωριμίας της διαδρομής για όσους-ες θα τρέξουν, αλλά και για μια βόλτα στην παραλίμνια διαδρομή για όσους το επιθυμούν. Ο γύρος περνάει από τους οικισμούς του Περάματος, της Αμφιθέας και των Λογγάδων, από τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο στην Ακτή Μιαούλη και γύρω από το Κάστρο.

Η φετινή εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Στη ποδηλατοβόλτα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από 15- 108 ετών (για τους ανηλίκους χρειάζεται συνοδεία ενηλίκων). Τον ρυθμό της ποδηλατόβολτας θα δίνουν οι πιο αργοί ποδηλάτες και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η συμμετοχή γίνεται με προσωπική ευθύνη, λαμβάνοντας ο καθένας μέτρα ασφαλείας, όπως η χρήση κράνους και η πρόβλεψη για φώτα όταν αρχίσει να σουρουπώνει.

Οι ποδηλάτες θα πρέπει να προσπαθούν να πηγαίνουν ένας πίσω από τον άλλο χωρίς να δημιουργούνται κενά στο γκρουπ, ενώ θα πρέπει να αφήνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη, εκτός κι αν πρόκειται για δρόμο με μόνο μία λωρίδα. Ο ρυθμός της διαδρομής κυμαίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες των συμμετεχόντων, καθώς δεν πρόκειται για αγώνα, αλλά για μια βόλτα, που όλοι πρέπει να ευχαριστηθούν. Τέλος, συνίσταται ένας έλεγχος στο ποδήλατο πριν τον αγώνα.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back