Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Γιώργος Μυλωνάς και η προτομή του

Εικόνα του άρθρου Ο Γιώργος Μυλωνάς και η προτομή του
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2018, 12:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Μυλωνά, του ανθρώπου που σύνδεσε την πολιτική του περίοδο με τις προσπάθειες, και την ίδρυση τελικά, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έγιναν στο ίδρυμα. Η προτομή, την οποία φιλοτέχνησε ο Θόδωρος Παπαγιάννης, τοποθετήθηκε στον προθάλαμο της αίθουσας τελετών, πάνω από το φοιτητικό εστιατόριο, η οποία εδώ και χρόνια φέρει το όνομα του πρώην βουλευτή των Ιωαννίνων.

Στη σχετική τελετή, εκτός από τον πρύτανη Γιώργο Καψάλη και τον καλλιτέχνη, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας. Ο κ. Παπαδιώτης επανέλαβε και την πρόταση για αδριάντα του Μυλωνά στο παλιό πανεπιστήμιο, στη Δομπόλη, η οποία είχε ακουστεί πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο, στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

O Γιώργος Μυλωνάς (1919-1998) ήταν ένας πολιτικός που, αν και δεν καταγόταν από την περιοχή της Ηπείρου, άφησε το στίγμα του στα Γιάννενα. Ήταν ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back