Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος Ζίτσας, η δημόσια νουθεσία και η δημοσιογραφία

Εικόνα του άρθρου Ο δήμαρχος Ζίτσας, η δημόσια νουθεσία και η δημοσιογραφία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2021, 16:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Δήμος Ζίτσας με μια «ανοιχτή επιστολή» όπως την ονομάζει, καταφέρεται κατά του δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ, Πάνου Μπούρχα, με αφορμή σχόλιά του, στο προσωπικό του site, pbnews.gr σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό και τα διάφορα απίθανα που συμβαίνουν εδώ και καιρό. Καλεί μάλιστα τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση σε «δημόσιες πρωτοβουλίες και ενέργειες».

Ο Δήμος, ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος δηλαδή που υπογράφει την επιστολή-αίτημα στην ΠΕΔ, δηλώνει ότι «έχουμε συνηθίσει να είμαστε ανεκτικοί στην κριτική και τα σχόλια, όταν όμως αυτά ασκούνται και γράφονται καλοπροαίρετα».

Η δημοσιογραφία δεν είναι ντε φάκτο «καλοπροαίρετη» ή «κακοπροαίρετη». Μπορεί να είναι σκληρή, ερευνητική, αυτοαναφορική, μπορεί ακόμα να κρύβει κάποια υστεροβουλία, αλλά δεν είναι «καλή» ή «κακή». Επίσης, δεν μπορεί να περνάει τα όρια της εξουσίας, συντασσόμενη με αυτή.

Ως εκ τούτου, όσο και να αγανακτούν οι κατά καιρούς τοπικοί άρχοντες, και ο δήμαρχος Ζίτσας ανάμεσα σε αυτούς, πρέπει να κατανοήσουν ότι η δημόσια νουθεσία σε δημοσιογράφους δεν είναι ούτε στο «πρωτόκολλο» ούτε δηλώνει «ανεκτικότητα». Το γνωρίζουν άλλωστε αυτό, οι τοπικοί άρχοντες, καθώς συνεργάζονται συχνά με επαγγελματίες και μη του χώρου, με τρόπο που πλήττει την ίδια τη δημοσιογραφική δουλειά, εν τέλει. Για τη δεοντολογία, ούτε λόγος.

Εν τω προκειμένω όμως, ο Δήμος Ζίτσας αυτό που κάνει, με τον τρόπο που το κάνει, είναι να διαιωνίζει μια πολεμική τύπου «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας», της εξουσίας ενάντια στη δημοσιογραφία. Είτε «καλή» είτε «κακή»...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back