Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νυχτερινές «επισκέψεις» στη λαϊκή αγορά

Εικόνα του άρθρου Νυχτερινές «επισκέψεις» στη λαϊκή αγορά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2020, 15:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για παραβατικά φαινόμενα στη λαϊκή αγορά Αγίας Μαρίνας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών. Όπως επισημαίνεται, άγνωστοι εισέρχονται εντός του χώρου, όταν είναι κλειστός, και κλέβουν προϊόντα ενώ προκαλούν και φθορές σε πάγκους παραγωγών.

 Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι τα φαινόμενα αυτά παρατηρούνται παρά τα μέτρα που έχει λάβει: κλείδωμα της λαϊκής αγοράς μετά το πέρας της καθημερινής λειτουργίας της, ενίσχυση του φωτισμού, αποκατάσταση της περίφραξης. Παράλληλα, έχει ζητήσει από την Αστυνομία να επιτηρεί τον υπαίθριο αυτόν χώρο κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η φύλαξη του υπαίθριου αυτού χώρου 24 ώρες το 24ωρο είναι αδύνατη, το Δημαρχείο καλεί τους παραγωγούς και τους εμπόρους να εναρμονιστούν με τον κανονισμό λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Και ο κανονισμός είναι σαφής: η ευθύνη για την παραμονή ων προς πώληση προϊόντων πέραν των ωρών λειτουργίας της λαϊκής, βαρύνει τους ίδιους τους παραγωγούς και τους εμπόρους.

Παράλληλα ο Δήμος τους προτρέπει να εφαρμόσουν τον κανονισμό και να μην αφήνουν τα προϊόντα τους στη λαϊκή αγορά μετά το ωράριο λειτουργίας, και για υγειονομικούς λόγους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back