Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νομοθετική ρύθμιση για δασωμένους αγρούς

Εικόνα του άρθρου Νομοθετική ρύθμιση για δασωμένους αγρούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2019, 16:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ



Ψηφίστηκε την Τετάρτη 5/6 νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία δίνεται η δυνατότητα καλλιέργειας των αγρών που δασώθηκαν µε το πέρασμα των χρόνων.

Η διάταξη επιτρέπει τη χρήση έως 30 στρεµµάτων δασωμένων αγρών για γεωργική ή δενδροκομική καλλιέργεια, θέτοντας ως προϋπόθεση την ύπαρξη τεχνοοικονομικής μελέτης για εκχερσώσεις μεγαλύτερες των πέντε στρεµµάτων, ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της καλλιέργειας.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, υπάρχουν 3.500.000 στρέµµατα δασωμένων αγρών στο 51% της χώρας. Πρόκειται για εκτάσεις οι οποίες το 1945 καλλιεργούνταν αγροτικά και σήµερα έχουν αποκτήσει δασική βλάστηση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης τονίζει σχετικά: «Σε ότι αφορά την περιοχή μας, η νομοθετική ρύθμιση ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Ζίτσας να αποδοθούν για γεωργική χρήση εκτάσεις που στο παρελθόν καλλιεργούνταν ως αμπελώνες και σήμερα, λόγω της εγκατάλειψης, καλύπτονται με δασική βλάστηση».

Ο κ. Καραγιάννης είχε καταθέσει σχετική αναφορά στον υπουργό Περιβάλλοντος.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back