Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νόμιμη η έκπτωση στο νερό

Εικόνα του άρθρου Νόμιμη η έκπτωση στο νερό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2019, 16:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νόμιμη έκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152, δύο αποφάσεις της ΔΕΥΑΙ.

Η μια, είναι η έκπτωση στους «συνεπείς καταναλωτές», κατά 15% στο λογαριασμό νερού.

Η δεύτερη, είναι η διασφάλιση ελέγχων για την ποιότητα του νερού.

«Με βάση αυτές τις δύο αποφάσεις, αποδείχτηκε ότι η ΔΕΥΑΙ εφαρμόζει σωστά τους απαραίτητους ελέγχους, διασφαλίζοντας την ποιότητα του πόσιμου νερού που φτάνει στους καταναλωτές, ενώ χωρίς κανένα πρόβλημα μπορεί να προχωρήσει και η έκπτωση συνέπειας» αναφέρει η απερχόμενη δημοτική αρχή.

Και για τα δύο ζητήματα (την εφαρμογή τους), η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ είχε αντιμετωπίσει κριτική.

Η έκπτωση του 15% σε καταναλωτές που εξοφλούν εντός προθεσμίας τους λογαριασμούς τους, ισχύει για ύδρευση και αποχέτευση. Η έκπτωση θα φαίνεται στον επόμενο λογαριασμό, δεν θα υπολογίζεται όμως στον «έναντι».

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Θωμάς Μπέγκας τόνισε σε δήλωσή του ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ επιχαίρει για τις αποφάσεις, «πρώτα γιατί αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ως υπεύθυνη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ όλα αυτά τα χρόνια οι αποφάσεις μας πάρθηκαν με γνώμονα το καλό της επιχείρησης αλλά και των πολιτών και δεύτερον, γιατί, σε ότι αφορά τους ελέγχους για την ποιότητα του νερού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ‘προϊόν’ που φτάνει στους πολίτες ενώ, σε ότι αφορά την έκπτωση συνέπειας, κατοχυρώνεται η πρώτη ενέργεια στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΙ, μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε αυτά τα χρόνια για την οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back