Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 22-05-2018, 11:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το συλλαλητήριο της 1ης Ιουνίου ενάντια στις έρευνες-εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο πλησιάζει και τα.. χάπενινγκς πληθαίνουν. Η Greenpeace και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων αναρριχήθηκαν σε βράχο ύψους 80 μέτρων πάνω από το γεφύρι του Κόκκορη και κρέμασαν εκεί πανό επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων με το μήνυμα «No Oil – Δεν είναι επένδυση αν καταστρέφει την Ήπειρο».

«Η αναρριχητική δράση πραγματοποιήθηκε στο γεφύρι του Κόκκορη στον ποταμό Βοϊδομάτη, ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά γεφύρια της Ηπείρου που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και βρίσκεται εντός της περιοχής που έχει παραχωρηθεί στις πετρελαϊκές εταιρίες Repsol και Energean για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου. Η αναρριχητική δράση σηματοδοτεί την έναρξη δεκαήμερου δυναμικών και ειρηνικών κινητοποιήσεων κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων, που κορυφώνεται με το Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριοτην 1η Ιουνίου στα Ιωάννινα» αναφέρει η Greenpeace.

Η Greenpeace καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει το πρόγραμμα ανάπτυξης υδρογονανθράκων, που όπως τονίζει, «αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα για το φυσικό περιβάλλον και την εθνική οικονομία, και να θέσει τη χώρα σε τροχιά απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα» και καλεί τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο στα Γιάννενα την 1η Ιουνίου (18.00), «ώστε να δείξουν τη μαζική τους αντίθεση στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για εξόρυξη υδρογονανθράκων».
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα