Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέος γύρος κινητοποιήσεων κατά πετρελαίων

Εικόνα του άρθρου Νέος γύρος κινητοποιήσεων κατά πετρελαίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2019, 17:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 21 Φεβρουαρίου, στις 18.00 έξω από τη Βουλή, θα βρεθούν η Πρωτοβουλία Αθηνών κατά των ερευνών-εξορύξεων υδρογονανθράκων, σε ένα κάλεσμα που συνυπογράφουν οι πρωτοβουλίες της Ηπείρου καθώς και οι δυνάμει αυτοδιοικητικοί, «Ενεργοί Πολίτες της Ηπείρου».

Οι «Ενεργοί Πολίτες» θεωρούν ότι η ανακοίνωση της διάθεσής τους για κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές ήταν αυτή που «ανάγκασε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στην πολιτική της… χάντρες και καθρεφτάκια».

Αναφέρεται στην επιδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με το… αστρονομικό ποσό των 50.000 ευρώ για «εκπαίδευση στελεχών δημόσιας διοίκησης», ως ένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Οι «Ενεργοί πολίτες» τονίζουν ότι «η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση προβλέπει την κάλυψη των εξόδων από το ανάδοχο σχήμα  (Repsol και Energean) για την εκπαίδευση και τη βελτίωση επαγγελματικών δεξιοτήτων, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας των δραστηριοτήτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, για στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης από την Περιφέρεια Ηπείρου όπως αναφέρει το υπουργείο, αποφεύγοντας, ως συνήθως, να αναφερθεί στις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει η Ήπειρος».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back