Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 28-02-2023, 18:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων, όπως προέκυψε από την κλειστή εκλογική διαδικασία της παράταξης «Γιάννενα-Νέα Εποχή» στο Δημαρχείο.

Ο κ. Παπαγεωργίου, από την αρχή της δημαρχιακής θητείας του Μωυσή Ελισάφ, βρισκόταν στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήταν ο μόνος υποψήφιος. Απείχαν από την ψηφοφορία τρεις σύμβουλοι: ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λυκογιώργος, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας και η αντιδήμαρχος Νατάσα Τύρου-Ούζα.

Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε ότι η απουσία του εκλιπόντος δημάρχου δεν αναπληρώνεται. Δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής και ότι η δημοτική αρχή θα πορευτεί με διάθεση συνεργασίας. Είπε επίσης ότι η παράταξη θα είναι παρούσα την επόμενη μέρα, όπως και ότι δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές.

Μιλώντας στην αρχή της συνεδρίασης, ο Γιάννης Τσίμαρης, εκτελών χρέη δημάρχου, τόνισε, σχετικά με τη νομιμότητα της εκλογής: "Επιδιώκοντας την τήρηση της νομιμότητας ο δήμαρχος απευθύνθηκε έγκαιρα από την 10/1/2023 εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών παραθέτοντας και μάλιστα απολύτως τεκμηριωμένα τη δική του άποψη, χωρίς να έχει υπάρξει έως σήμερα καμία απολύτως διαφορετική άποψη".

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα