Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Εικόνα του άρθρου Νέο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2020, 10:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση «που εν μέσω πανδημίας και με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο κατέθεσαν, για ψήφισαν στην Βουλή, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία».

Καλεί εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19 Μαΐου στις 12.30 στην Ακαδημία.

«Ταυτόχρονα σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ψήφισαν αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία» τονίζει.

Το συλλαλητήριο καλούν και η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

«Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος. Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό» τονίζει μεταξύ άλλων.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων χαιρετίζει την κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας και καλεί στη νέα, την Τρίτη 19/5 στις 12.30 στην Ακαδημία. «Η μαζικότητα και ο αγωνιστικός παλμός των κινητοποιήσεων στέλνει ηχηρό μήνυμα που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.  Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας να φέρει για κατάθεση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο - ακόμα περισσότερο - σε εξεταστική αρένα με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, βάζει “κόφτη” στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, προχωρά σε αντιδραστικές τομές στην δομή και το περιεχόμενο του σχολείου υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς» αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει της κατάπτυστη τροπολογία που προβλέπει κάμερες μέσα στην τάξη και μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι».

ΣΧΟΛΙΑ
Νικος Ευσταθίου
Αξιολογηση τώρα. καμερες παντου. Δεν εχουμε όλοι λεφτα για φροντιστήρια και εσεις έχετε καταντηση τα σχολεία, πάρκινγκ παιδιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back