Oikonomou pisoi

Η Επιτροπή Συλλογικοτήτων για το Πολυτεχνείο

Εικόνα του άρθρου Η Επιτροπή Συλλογικοτήτων για το Πολυτεχνείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2020, 19:16

Η Επιτροπή Οργανώσεων, Εργατικών/Φοιτητικών Συλλογικοτήτων Ιωαννίνων συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή, με τη συμμετοχή των εργατικών σχημάτων Ταξική Ενότητα και Ταξική Πορεία και άλλων συνδικαλιστών.

Καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, τη δράση της αστυνομίας και τις κυβερνητικές απαγορεύσεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου και ζητάει την ακύρωση των προστίμων, χαιρετίζει όσους και όσες πήραν μέρος στις διαδηλώσεις και θεωρεί ότι «η καταστολή έρχεται για να αντιμετωπιστεί η οργή του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και η αντίσταση τους, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στην περίθαλψη, την εκπαίδευση, τη δουλειά. Η πανδημία είναι η πρόφαση, αφού ο λαός ουσιαστικά μόνος του προσπαθεί να προστατευτεί, χωρίς ΜΕΘ, διαγνωστικά τεστ και ουσιαστικά μέτρα προστασίας».

Η Επιτροπή καταγγέλλει επίσης το «νόμο Βρούτση» και καλεί στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου και στην πορεία από το Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 το πρωί.

«Όλο το τελευταίο διάστημα με τις ΠΝΠ προώθησαν την ελαστική εργασία. Έσπειραν φτώχεια και ανεργία. Βρήκαν ευκαιρία την πανδημία να προωθήσουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Να ξεμπερδέψουν με τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος ενός αιώνα. Να μην τους περάσει», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back