Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ακρίβεια στο ρεύμα

Εικόνα του άρθρου Νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ακρίβεια στο ρεύμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2022, 14:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα νέα -καθυστερημένα- μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας θα ανακοινώσει σήμερα στις 7 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αύριο Παρασκευή στις 8.30 οι αρμόδιοι υπουργοί θα προχωρήσουν στην εξειδίκευσή τους.

Κυβερνητικές διαρροές έκαναν λόγο για παρεμβάσεις τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική τιμή του ρεύματος. Στη λιανική τιμή αναμένεται να ανακοινωθεί μικρή ποσοστιαία προσαύξηση στην επιδότηση για τον Μάιο και τον Ιούνιο για καταναλώσεις έως 300 κιλοβάτ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΠΟΙΖΩ κατέθεσε ήδη την Τρίτη, την πρώτη συλλογική αγωγή κατά τις ΔΕΗ για την ακύρωση, μεταξύ άλλων όρων, της ρήτρας αναπροσαρμογής χρέωσης προμήθειας στις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. 

Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών το επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθούν συλλογικές αγωγές και κατά άλλων προμηθευτών για τη χρήση ρητρών αναπροσαρμογής, καθώς και την παράνομη και μονομερή μετατροπή σταθερών τιμολογίων σε κυμαινόμενα.


Στη Βουλή η ΡΑΕ

Την προσεχή Πέμπτη, 12 Μαϊου, προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την αλματώδη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Αίτημα για την κλήση σε ακρόαση της ΡΑΕ έχουν υποβάλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών στην αγορά ενέργειας σε βάρος των καταναλωτών.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με αντικείμενο την ακρόαση του ΕΣΡ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Μπούρας, ενημέρωσε τους βουλευτές-μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι η ΡΑΕ προσέρχεται σε ακρόαση την προσεχή Πέμπτη, σε συνέχεια των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back