Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα μέτρα προσεχώς

Εικόνα του άρθρου Νέα μέτρα προσεχώς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2020, 19:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο πλαίσιο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου συνεχίζει να κινείται αποκλειστικά η δημοτική αρχή, στο θέμα των μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, στην πανδημία.

Στη συνεδρίαση που έγινε δια περιφοράς και με βάση την ανακοίνωση του Δήμου, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να «πρόσβασης» στα του δημοτικού συμβουλίου (οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχουν ακόμα εκδώσει ανακοινώσεις), εγκρίθηκαν τα μέτρα που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή.

Τα συγκεκριμένα μέτρα ήταν και ένα βήμα πιο πίσω από τα σήμερα προβλεπόμενα, τα οποία ωστόσο αλλάζουν, καμιά φορά με ανατροπές και όσων ίσχυαν αρχικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, σε «επόμενη συνεδρίαση θα εξεταστούν επιπλέον προτάσεις όπως κατατέθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και επεξεργάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Επίσης, το συμβούλιο πήρε τις εξής αποφάσεις:

  • Ενέκρινε επιπλέον χρηματοδότηση 200.000 ευρώ στον ΟΚΠΑΠΑ για να ανταποκριθεί και στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει αυτό το διάστημα.
  • Ενέκρινε την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, η οποί περιλαμβάνει τη σύσταση τμήματος εσωτερικού ελέγχου και το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων των υδραυλικών Δήμου και ΔΕΥΑΙ ώστε οι πρώτοι να μεριμνούν για την συντήρηση των δικτύων εντός δημοτικών κτιρίων, γηπέδων και εγκαταστάσεων.
  • Κατά πλειοψηφία ενέκρινε την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του ΣΥΔΛΙ για την εκτέλεση έργων που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Συνδέσμου και χρηματοδοτούνται από πόρους του ιδίου ή από προγράμματα που υλοποιεί.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back