Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Νέα δεδομένα» για το βιοαέριο

Εικόνα του άρθρου «Νέα δεδομένα» για το βιοαέριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2018, 19:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ


Διάφορες επαφές είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων Λευτέρης Αραμπατζής στην Αθήνα, το διήμερο 3 και 4 Απριλίου, σχετικά με το θέμα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των πέντε μονάδων βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ.

Συναντήθηκε με στελέχη της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ και συγκεκριμένα με τον επικεφαλής λειτουργίας των Βιομηχανικών Περιοχών Βορείου Ελλάδος Μάνο Τσουρδαλάκη, τον επικεφαλής διαχείρισης πωλήσεων Ανδρέα Καρακάση και τον σύμβουλο διαχείρισης Επιχειρηματικών Πάρκων Ανδρέα Λουκάτο.  Ακολούθησε συνάντηση με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά στη Βουλή, στον οποίο έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις ενστάσεις που διατυπώνει στη συγκεκριμένη επένδυση ο Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι., ενώ ζητήθηκε και η στήριξή του σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση αδειοδότησης.

Επίσης, ο κ. Αραμπατζής συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλη Βερροιόπουλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδέσμου, ο κ. Βερροιόπουλος έδειξε να κατανοεί τις αντιδράσεις και «δεσμεύτηκε πως θα μελετήσει το θέμα και θα είναι σε επαφή για κάθε νέα εξέλιξη». Σε αυτή τη συνάντηση, τον κ. Αραμπατζή συνόδευε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ηπειρωτικές Πρωτεΐνες Α.Ε.» Κλέων Τσακμακίδης, ο οποίος κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα για τις συνέπειες που θα επιφέρει η λειτουργία των πέντε μονάδων βιοαερίου στην επιχείρηση. Η επιχείρησή του παράγει αφυδατωμένα πρωτεϊνικά συμπυκνώματα ορού γάλακτος για εταιρείες παραγωγής βρεφικού γάλακτος.

Ο σύνδεσμος υποστηρίζει ότι από τις συναντήσεις του προέκυψαν νέα δεδομένα. «Τα επιπλέον στοιχεία θα διαβιβαστούν στους νομικούς, που χειρίζονται την υπόθεση, ώστε το αμέσως προσεχές διάστημα να κατατεθεί ενδικοφανής προσφυγή» αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back